What candles are for?
According to the box, these candles are to be used for:


  • black-outs (tapi jangan letak kat tepi langsir or dekat sangat dengan tilam, nanti dengan diri sendiri pun black-out jugak winking)
  • emergencies (walaupun boleh digunakan pada masa kecemasan, penyalahgunaannya boleh mencetuskan keadaan kecemasan pula happy)
  • camping (best kalau layan cerita hantu bila pergi camping nail biting)
  • carols (untuk penganut agama yang berkenaan sahaja happy)

Hmmm.... they should add in another line for its usage (albeit a yearly thing):

Fire crackers!!! At this time of the year, the kids will ensure the father to have some candles in stock. Kalau tak, time tu jugak kena pergi beli...d'oh




Note: Adult supervision is required for the above activity.
Genres: , | edit post
Reactions: 
2 Responses
  1. rumah aku tepi pdg, so every perayaan, u name it - raya, diwali, gong xi fa cai, bday nenek yg ke-80, berdentam dentum bunyi betul2 kat tepi rumah aku...
    terasa mcm duduk kat afghan


  2. Ha ha... 1Malaysia maa...