Perkara-perkara yang tidak diingini di musim raya
  1. Bila anak tanya 'Tak dapat duit raya pun mak?' di depan tuan rumah. (Adoii... anak siapa la ni...raised eyebrows)
  2. Bila anak bukak sampul duit raya and exclaimed, 'Ala... 2 ringgit je...' di depan tuan rumah. (Rasa nak menyorok bawah meja d'oh)
  3. Bila baju raya kita sama pattern dengan baju tuan rumah. Lagi haru kalau sama pattern dengan langsir atau sarung kusyen tuan rumah. (Err... have not happened to me.... yet..blushing)
  4. Bila tuan rumah atau anyone tegur, 'Makin berisi nampak' or 'Berapa bulan dah ni?' (Oh God... please forgive me if I have ever offended people like this and I forgave people who have offended me with these statementspeace sign)
  5. Bila jemputan houses berduyun-duyun sampaikan nak puasa sunat Syawal pun tak sempat. (Alasannn....shame on you)
  6. Bila sampai rumah orang, time tu la anak nak gi toilet. (Hisyh... kat rumah tadi, tak nak pulak pergiangry)
  7. Bila tersangkut dalam kesesakan lalulintas berjam-jam untuk sesi makan-makan yang tak sampai satu jam (Kenapa la lalu jalan ni tadi...?at wits' end)
  8. Bila anak hadap satu balang kuih dan makan sampai licin. (Tak tau nak menyorok kat mana dah...straight face)
  9. Bila perut memulas-mulas selepas makan dengan bersungguh-sungguhnya di beberapa majlis rumah terbuka. (Padan muka...tongue)
  10. Bila tak sanggup nak jejak kaki atas weighing scale apatah lagi nak tengok jarum tu stop kat nombor berapa. (Oh no!!! I don't want to see)
Genres: | edit post
Reactions: 
0 Responses